Menu - Alergeny

logo.png

JADŁOSPIS

21.11 – 25.11.2022

 

Poniedziałek:

Zupa ziemniaczana z makaronem gwiazdki (1, 2, 5)

Pieczywo (1)

Gulasz węgierski z kluskami śląskimi (1, 2, 5)

Surówka Colesław

Kompot truskawkowy

 

Wtorek:

Żurek (1, 4, 5)

Pieczywo (1)

Kotlety mielone (1, 2)

Ziemniaki z koperkiem

Buraczki zasmażane

Kompot

 

Środa:

Zupa rybna z warzywami (1, 3, 5)

Pieczywo (1)

Filet z indyka w sosie śmietanowo pieczarkowym z ryżem (1, 4)

Surówka z marchwi i jabłka z chrzanem (4)

Herbata owocowa

 

Czwartek:

Zupa  dyniowa z kaszą jaglaną (1, 5)

Racuchy drobiowe z żółtym serem (2, 4)

Ziemniaki z koperkiem

Fasolka szparagowa z masłem (4)

Napój miodowo cytrynowy

 

Piątek:

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (4,5)

Pieczywo (1)

Placki ziemniaczane (1, 2)

Leczo z parówką i papryką

Kompot

Mandarynka

 

S M A CZ N E G O

LISTA PODSTAWOWYCH  ALERGENÓW POKARMOWYCH

 

1-ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

2- JAJA I PRODUKTY POCHODNE

3- RYBY I PRODUKTY POCHODNE

4- MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

5- SELER

6- ORZECHY

7- NASIONA SEZAMU

8-GORCZYCA

9- SOJA

Powrót na początek strony